4 gouden tips van ervaren zaken reizigers

June 25, 2020

De zakenreizen komen nog wat aarzelend op gang, maar ondertussen zijn er toch verschillende klanten die opnieuw het vliegtuig hebben genomen voor een zakelijke trip. Wij waren razend benieuwd naar hun ervaringen en verzamelden de eerste feedback. Deze 4 gouden tips willen we je alvast niet ontzeggen. 

 

Kies de eerste vlucht van de dag

 

Als er meerdere vluchten per dag beschikbaar zijn voor jouw bestemming, kies dan voor de eerste vlucht. Ze hebben het minst vertraging en ze bieden de beste garantie op vlak van hygiëne. Dat komt omdat vliegtuigen ’s nachts grondiger gedesinfecteerd worden dan tijdens een snelle wissel overdag.

 

Kies voor een stoel bij het raam

 

De meeste vliegtuigen zijn uitgerust met HEPA-filters, die dezelfde luchtkwaliteit bieden als in een operatiekamer. Wil je daarbovenop je contacten tot een minimum herleiden? Kies dan voor een stoel bij het raam, vooraan in het vliegtuig. Onderzoek heeft aangetoond dat je zo het minst in contact komt met andere passagiers.

 

 

Neem je eigen maaltijden mee

 

Bij de weinige bars en restaurants op de luchthaven die al terug open zijn is het vaak lang aanschuiven. Ook tijdens de vlucht kan de service nog beperk zijn.

 

 

Reserveer je transfer best vooraf

 

Afhankelijk van de bestemming zijn er soms lange wachtrijen bij de taxi’s. Ook ride-share alternatieven zoals Uber zijn niet even vlot beschikbaar als vroeger. Bovendien bieden officiële transfer- en taximaatschappijen meer garanties op gebied van schoonmaak en hygiëne.