Air France/KLM brengt Business Light

April 24, 2023

KLM en Air France hebben onlangs hun tariefopties uitgebreid met de introductie van een nieuwe bundel genaamd "Business Light". Deze tarieven zijn beschikbaar voor een ruime selectie van long-haul vluchten en bieden reizigers een voordeliger alternatief voor de bestaande Business Standard- en Business Flex-tarieven. Het nieuwe aanbod is vanaf 25 april 2023 beschikbaar voor reizen vanuit Europa naar alle intercontinentale bestemmingen, met uitzondering van Noord-Amerika, China, Vietnam en Mauritius.

Hoewel de Business Light-tarieven voordeliger zijn dan de andere opties, zijn er enkele extra beperkingen waar reizigers rekening mee moeten houden. Zo hebben passagiers met deze tarieven geen toegang tot de lounge en krijgen ze slechts één gratis ruimbagage tot 32 kg in plaats van twee, zoals bij de Business Standard-tarieven. Gratis stoelkeuze is niet inbegrepen bij zowel de Business Light- als de Business Standard-tarieven.

Het goede nieuws is dat Elite-statusvoordelen nog steeds van toepassing zijn op de Business Light-tarieven. Reizigers met de SkyTeam Elite Plus-status kunnen nog steeds profiteren van toegang tot de lounge en een extra stuk ruimbagage.