Brussels Airlines Covid-19 testvluchten

November 25, 2020

In een pilootproject lanceert Brussels Airlines vluchten waarbij de hele bemanning en alle passagiers (uitgezonderd kinderen jonger dan 6 jaar) gratis getest worden op Covid-19. Het doel van deze maatregel is om op korte termijn deze testprocedure zo optimaal mogelijk te laten verlopen voor alle passagiers in de toekomst. Een negatief Covid-19 testresultaat is vereist om te mogen vliegen op deze vluchten.

Passagiers op geselecteerde vluchten tussen Brussel en Milaan Malpensa moeten een Covid-19-test ondergaan door de testpartner Ecolog. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een antigeen-sneltest. Het negatieve testresultaat zal visueel gecontroleerd worden aan de gate alvorens het instappen, maar zal niet bewaard of elders gebruikt worden. Als alternatief mogen passagiers ook een negatieve PCR-test voorleggen die niet ouder is dan 48u op het moment van vertrek.

De veiligheid van alle reizigers is topprioriteit bij Brussels Airlines. Naast de talrijke reeds genomen maatregelen op de luchthaven en aan boord, werken ze nauw samen met medische experts om meer oplossingen te vinden om reizen nog aangenamer en veiliger te maken.

Meer informatie kan je hier vinden