Brussels Airlines en Lufthansa Group lanceren 'Green Fare'-ticket

February 22, 2023

Brussels Airlines en Lufthansa Group hebben onlangs aangekondigd dat ze een nieuw tariefplan lanceren om de ecologische impact van vliegreizen verder af te bouwen. Het nieuwe tariefplan, genaamd ‘Green Fare’-ticket, is voor vluchten van en naar Europa of Noord-Afrika en stelt passagiers in staat om bij te dragen aan de aankoop van duurzame kerosine om zo de ecologische voetafdruk van hun vlucht te verminderen. De extra bijdrage maakt het mogelijk voor Brussels Airlines om meer duurzame kerosine (SAF) te kopen. Dit, samen met nieuwe zuinigere vliegtuigen die in de loop van 2023 en 2024 zullen worden geïntroduceerd, stelt de luchtvaartmaatschappij in staat om tegen 2030 zijn totale CO2-uitstoot te halveren.

Het nieuwe tariefplan, dat al zes maanden geleden werd gestart als een klein pilootproject voor vluchten van en naar Scandinavië, is nu beschikbaar voor alle vluchten van en naar Europa en Noord-Afrika. Lufthansa Group en Brussels Airlines willen passagiers bewuster maken van hun mogelijkheid om bij te dragen aan het verkleinen van de impact van vliegen op het milieu en om de vooropgestelde klimaatdoelstellingen te bereiken door het gebruik van alternatieve en meer milieuvriendelijke brandstoffen drastisch op te voeren de komende jaren.

Het nieuwe tariefplan kadert binnen de ambitieuze doelen van Lufthansa Group om tegen 2030 de netto CO2-uitstoot te halveren ten opzichte van 2019. Brussels Airlines moderniseert haar vloot met drie nieuwe, energiezuinigere Airbus A320neo’s in de loop van 2023 met de steun van de groep, en nog eens twee toestellen volgen in 2024. Duurzame vliegtuigbrandstoffen zijn vandaag het meest effectieve middel om de uitstoot van vliegreizen te verminderen, en samen met Lufthansa Group investeert Brussels Airlines al jaren in de productie en het gebruik van ‘sustainable aviation fuel’ (SAF).

Het Green Fare-tarief biedt passagiers de keuze om hun steentje bij te dragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van hun vlucht en de CO2-uitstoot te compenseren. Ze worden daarvoor ook beloond, bijvoorbeeld met de mogelijkheid om hun ecologischer vliegticket gratis om te boeken. Zowel particuliere reizigers als zakelijke klanten kunnen nu duurzamer vliegen binnen Europa en naar en van Noord-Afrika. Bedrijven die kiezen voor het Green Fare-tarief krijgen bovendien automatisch een CO2-reductiecertificaat na het boeken van hun vlucht, waarmee ze kunnen aantonen dat ze met hun zakelijke vlucht bijdragen aan een beter milieu.