Brussels Airlines Lanceert Verbinding Tussen Brussel en Nairobi

June 03, 2024

Brussels Airlines heeft officieel de lancering gevierd van haar nieuwe route naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. De inaugurele vlucht (SN 481) vertrok op 3 juni vanaf Brussels Airport naar Jomo Kenyatta Airport. Met zes wekelijkse vluchten naar Nairobi zal de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij een aanzienlijke boost geven aan zowel toerisme als economische samenwerking tussen België en Kenia.

De Kenyan Tourism Board (KTB) anticipeert op een significante toename van het toerisme in Kenia dankzij deze nieuwe route. Europese toeristen vertegenwoordigen momenteel 29% van alle aankomsten in Nairobi, goed voor 572.352 reizigers per jaar. June Chepkemei, CEO van de KTB, onderstreepte het belang van deze nieuwe luchtverbinding: “Connectiviteit is essentieel voor het aantrekken van toeristen naar Kenia. We zijn ervan overtuigd dat Brussels Airlines hierin een cruciale rol zal spelen.”

Brussels Airlines, als de Afrika-expert binnen de Lufthansa Group, bedient momenteel 18 bestemmingen in Sub-Saharaans Afrika. “Sinds de start van de ticketverkoop hebben we al 50.000 tickets verkocht voor onze vluchten van en naar Nairobi,” aldus Brussels Airlines. Dit benadrukt de populariteit en het succes van de nieuwe route zelfs nog vóór de eerste vlucht.

Dorothea von Boxberg, CEO van Brussels Airlines, benadrukte de groeiende interesse van Belgische reizigers in Kenia: “Onze eerste vluchten naar Nairobi zijn volledig uitverkocht. Bovendien bieden we vanuit Nairobi talrijke verbindingen naar Europa en daarbuiten, waardoor inwoners van Kenia meer mogelijkheden krijgen om in het buitenland te studeren, reizen of werken.”