Brussels Airport is klaar voor de grote zomeruittocht

June 29, 2022

Nu vrijdag is de start van de zomervakantie, en dat wordt meteen ook de eerste dag sinds het begin van de Covid-crisis met in totaal meer dan 70.000 passagiers op Brussels Airport. Die dag worden er zo’n 39.000 vertrekkende passagiers verwacht, en daarnaast ook 33.000 aankomende passagiers. Over de twee vakantiemaanden worden er in totaal maar liefst 4 miljoen passagiers verwacht. Dat is 74% van het aantal passagiers in de zomer van 2019. Na twee zomers met nog heel wat reisbeperkingen hebben vele mensen duidelijk nood aan een welverdiende vakantie!

Samen met alle partners op de luchthaven heeft Brussels Airport zich voorbereid op het toenemende aantal passagiers deze zomervakantie. Aviato, het tewerkstellingscentrum van de luchthaven, heeft samen met de luchthavenbedrijven aanwervingscampagnes en Jobcafés georganiseerd, waardoor het aantal openstaande jobs intussen is teruggebracht tot 590 vacatures. De voorbije twee maanden zijn er honderden posities ingevuld, maar er zijn ook nieuwe vacatures bijgekomen. Het aantal vacatures gaat opnieuw richting het gemiddelde niveau van voor de Covid-crisis.

 

BRUce als gids doorheen de luchthaven

Om de passagiers die op zoek zijn naar praktische informatie over hun traject doorheen de luchthaven zo goed mogelijk te ondersteunen, zet Brussels Airport volop in op digitale tools. Vorig jaar is al een online tool ontwikkeld om te weten hoe laat je best naar de luchthaven komt voor je specifieke vlucht op basis van de openingsuren van de check-in en de drukte op de luchthaven. Daarnaast is nu ook de chatbot BRUce op de website van Brussels Airport helemaal geüpdatete en ook voorzien van bijkomende informatie. 

Via de chatbot die je rechtsonder op homepage vindt, kan je alle informatie en updates over je vlucht krijgen indien je je vluchtnummer ingeeft. Via Whatsapp of Facebook Messenger krijg je dan onder meer een bericht met de openingstijden van de check-in en sinds kort ook de actuele wachttijden bij de veiligheidsscreening. Ook voor het voorbereiden van de komst naar de luchthaven, kan je alle mogelijke vragen stellen aan BRUce of in een handig overzicht op de website terugvinden wat er voor elke stap noodzakelijk is.

 

chatbot BRUce op Brussels Airport (foto: brusselsairport.be)

 

Een ruim aanbod aan vakantiebestemmingen

Deze zomervakantie kan je als vakantieganger op Brussels Airport kiezen uit 185 rechtstreekse bestemmingen aangeboden door 60 luchtvaartmaatschappijen. De meest populaire zomerbestemmingen zijn Spanje, de Canarische eilanden, Portugal, Italië en Griekenland. Na de reisbeperkingen door Covid zijn ook Turkije, Egypte, Marokko, Tunesië en de Kaapverdische eilanden opnieuw erg in trek. 

Intercontinentaal zijn zowel de Verenigde Staten en Canada populair, zeker nu de testverplichtingen zijn weggevallen, en ook de Caraïben en Mexico. In Azië is Thailand de populairste bestemming, via de Golfstaten kan ook worden doorgereisd naar andere Aziatische bestemmingen.