De corona reisverzekering

August 10, 2020

Ondanks de moeilijke omstandigheden en de vele verwarrende berichten vanuit de politiek en media weert de toeristische sector zich hard om welverdiende vakanties mogelijk te blijven maken. Her en der duiken interessante initiatieven op om reizigers maximaal gerust te stellen en bij te staan waar nodig. Zo zien we steeds vaker de Corona Reisverzekering opduiken. Enkele voorbeelden

 

Portugal Travel Insurance

Reizigers die hun vakantie in Portugal plannen, kunnen vanaf  nu een ‘Portugal Travel Insurance’ aankopen, een reisverzekering voor buitenlanders die is aangepast aan Covid-19. De instapprijzen bedragen 25 of 37 euro per persoon, afhankelijk van de gekozen formule. De polis is beschikbaar op: portugaltravelinsurance.com

De dekking strekt zich uit over het hele nationale grondgebied en omvat o.a. medische, chirurgische, farmaceutische en ziekenhuiskosten in verband met Covid-19, evenals kosten van annulering, onderbreking of verlenging van de reis. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen die Portugal bezoekt met vertrouwen door het land kan reizen.

 

Toeristen die van plan zijn Portugal te bezoeken kunnen zich ook gratis registreren op de Health Passport-website via het ‘PortugalHealthPassport’, wat hen de mogelijkheid geeft om o.a. een Covid-19-test te laten uitvoeren tegen vooraf vastgestelde prijzen en toegang te krijgen tot dringende gezondheidszorg van hoge kwaliteit, verspreid over het hele nationale grondgebied.

 

Gratis COVID-19 verzekering voor de Canarische Eilanden

Het Ministerie voor Toerisme, Industrie en Handel van de Regering van de Canarische Eilanden heeft een akkoord afgesloten met AXA España voor een reisbijstandsverzekering. Die zal gelden voor alle toeristen, zowel de buitenlandse als de Spaanse, die naar de eilanden reizen. Bedoeling is om daarmee een antwoord te bieden op de complicaties in verband met COVID-19, waaronder de mogelijke nood aan een langer verblijf wegens verplichte quarantaine. 

De Canarische Eilanden zijn daarmee de eerste Spaanse autonome gemeenschap waar toeristen worden gedekt door een reisbijstandsverzekering met waarborgen voor medische uitgaven, repatriëring om gezondheidsredenen en een verlengd verblijf wegens verplichte quarantaine wanneer bij een COVID-19-test een positief resultaat wordt vastgesteld. Dat alles op voorwaarde dat de besmetting met COVID-19 niet gekend was vóór aanvang van de reis, zoals bepaald in de voorwaarden van de verzekeringspolis.

 

De dekking van Spaanse (zowel van het vasteland als van de eilanden) en buitenlandse toeristen gaat in vanaf deze week en zal een oorspronkelijke duur hebben van twaalf maanden. Praktische informatie over reizen naar de Canarische Eilanden en de huidige situatie kan je hier terugvinden.