Einde vaccinatieplicht voor reizigers naar de Verenigde Staten

May 02, 2023

Goed nieuws uit de Verenigde Staten! Binnenkort worden een van de laatste Covid-19 reisbeperkingen opgeheven. Het Witte Huis heeft aangekondigd dat internationale reizigers vanaf 11 mei geen vaccinatie meer nodig hebben om toegang te krijgen tot de VS.

In een officiële verklaring laat het Witte Huis weten: "Vandaag kondigen we met genoegen aan dat de regering de Covid-19 vaccinatie-eisen zal beëindigen voor federale werknemers, federale contractanten en internationale luchtreizigers aan het einde van de dag op 11 mei, dezelfde dag waarop de Covid-19 noodsituatie voor de volksgezondheid eindigt."

Sinds juni vorig jaar was het niet meer vereist voor passagiers die per vliegtuig reizen om bij aankomst in de VS een negatieve test te tonen. Echter, voor de meeste reizigers bleven de vaccinatie-eisen van kracht.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel de regering-Biden benadrukt dat vaccinatie nog steeds een essentieel middel is om de gezondheid en veiligheid van werknemers te bevorderen, bevinden we ons nu in een nieuwe fase waarin deze maatregelen niet langer vereist zijn.