Eurostar investeert in nieuwe treinstellen voor toekomstige groei

May 29, 2024

Eurostar heeft plannen aangekondigd om te investeren in maximaal 50 nieuwe treinstellen, met de eerste levering gepland voor 2030. Deze investering is bedoeld om de vloot van de hogesnelheidstreindienst, die de steden Parijs, Londen, Brussel en Amsterdam met elkaar verbindt, te moderniseren en uit te breiden.

In 2023 vervoerde Eurostar ongeveer 18,6 miljoen passagiers, wat aangeeft dat het bedrijf weer op het niveau van voor de pandemie is. De CEO van Eurostar, Gwendoline Cazenave, verklaarde dat het doel is om tegen 2030 jaarlijks 30 miljoen reizigers te vervoeren.

De aanschaf van de nieuwe treinstellen is essentieel om deze ambitieuze doelstelling te behalen. Cazenave merkte op dat er een groeiende vraag is naar Europese treinreizen. Bovendien overweegt Eurostar om vanuit Londen nieuwe bestemmingen in Europa te gaan bedienen, al zijn daar nog geen concrete plannen voor bekendgemaakt.

Het is nog onduidelijk welk bedrijf de nieuwe treinen zal leveren. Momenteel bestaat de vloot uit 51 treinen, geproduceerd door het Franse Alstom en het Duitse Siemens. Begin 2025 zal er meer informatie beschikbaar zijn. Wat vaststaat, is dat de oudere treinen vervangen zullen worden, waardoor de vloot uiteindelijk zal bestaan uit 67 treinstellen.