Eurostar valt in de prijzen met duurzame catering

November 16, 2022

Eurostar heeft de hoogst mogelijke beoordeling gekregen van de Sustainable Restaurant Association (SRA) voor zijn catering aan boord, nu het tien jaar samenwerkt met Michelin-sterrenchef Raymond Blanc OBE.

Eurostar verdedigt sinds zijn ontstaan de milieuvoordelen van hogesnelheidstreinen en streeft naar duurzaamheid op gebied van al zijn activiteiten. Als erkenning van zijn engagement om duurzaam, verantwoord geproduceerd voedsel aan boord te serveren, kreeg Eurostar opnieuw de hoogste waardering van drie sterren van de Sustainable Restaurant Association (SRA). Dit kan enkel met ingrediënten die seizoensgebonden, Fairtrade of biologisch zijn, niet per vliegtuig worden vervoerd en afkomstig zijn van boeren met hoge milieu- en welzijnsnormen. Raymond Blanc’s expertise op dit gebied en inzet voor lokaal ingekochte, duurzame ingrediënten heeft een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van deze prestatie.

Limited Edition menu’s vanaf 10 november

Om deze erkenning te vieren serveert Eurostar van 10 tot 23 november voor bijna 10.000 klanten een menu in beperkte oplage in de Business Premier, waarbij Raymond Blanc zorgvuldig de populairste gerechten van zijn Eurostar-menu’s van de afgelopen tien jaar heeft samengesteld.

Het nieuwe menu bevat hoofdgerechten zoals Charolais-rundvlees gestoofd in Irancy-wijn, aardpeerpuree, geroosterde aardpeer en sjalot. Ook duurzaam geproduceerde gerookte koolvis en gerookte zalm met rode kool, rode ui en Granny Smith appelsalade, afgewerkt met dille en roze peperkorrels. Als digestief zal een financier worden geserveerd, gemaakt met honing van Eurostar bijen, die liefdevol door Eurostar-collega’s zijn gekweekt in drie bijenkorven. Deze staan al tien jaar in de buurt van de hogesnelheidslijn in Kent.