Hainan Airlines hervat vluchten tussen Brussel en Shanghai

June 24, 2024

Sinds 18 juni vliegt Hainan Airlines opnieuw tussen Brussel en Shanghai. Deze herstart volgt na de verbindingen naar Shenzhen vorig jaar en Beijing in maart. De route naar Shanghai, die in 2019 werd opgeschort vanwege de COVID-19-pandemie, is nu weer actief met vier wekelijkse vluchten op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag.

De vlucht vertrekt om 02:05 uur vanuit Shanghai Pudong International Airport en landt om 08:10 uur in Brussel. De terugvlucht vertrekt om 12:00 uur vanuit Brussel en arriveert om 05:00 uur de volgende ochtend in Shanghai. Deze route biedt zowel zakenreizigers als toeristen betere reisopties en stimuleert handel en investeringen tussen de twee steden.

Voor deze route gebruikt Hainan Airlines de Boeing 787-9 Dreamliner, een geavanceerd en brandstofefficiënt vliegtuig. Het toestel heeft een tweeklassenconfiguratie met 30 business class-stoelen in een 1-2-1 opstelling en 262 economy class-stoelen in een 3-3-3 opstelling. Passagiers in de business class genieten van volledig vlakke bedden en directe toegang tot het gangpad, wat bijdraagt aan een comfortabele en luxueuze reiservaring. De Dreamliner biedt grotere ramen, verbeterde luchtkwaliteit en een lagere cabinehoogte om jetlag te verminderen. Het entertainmentsysteem aan boord bevat een breed scala aan films, tv-programma's en muziek, en op veel vluchten is Wi-Fi beschikbaar.

Visumvrij reizen

Om internationaal reizen te vergemakkelijken, heeft China visumvrije regelingen ingevoerd voor burgers van 13 landen, waaronder 12 Europese landen zoals België, Nederland, Duitsland en Spanje. Dit maakt reizen tussen Europa en China nog eenvoudiger.