Hertz zet in op milieuvriendelijke autoverhuur

November 06, 2021

Het autoverhuurbedrijf Hertz plaatst een bestelling van 100.000 Teslawagens om haar wagenpark te vergroenen. De aankoop van de elektrische auto’s zorgt voor 4,2 miljard dollar inkomsten voor de autogigant. De wagens worden in de loop van de komende 14 maanden geleverd. Het is het eerste grote initiatief van Hertz, na in juni aan het bankroet te zijn ontsnapt.

Met deze bestelling willen de nieuwe eigenaars van Hertz, Knighthead Capital Management en Certares Management, een nieuwe stempel drukken op de autoverhuursector. Bij concurrenten is elektrificatie van het wagenpark nog geen prioriteit. 

De 100.000 elektrische auto’s zullen de Hertz-vloot van 500.000 wagens en vrachtwagens aanvullen. De eerste Tesla’s zullen vanaf begin november beschikbaar zijn voor klanten in de VS en Europa.

Het autoverhuurbedrijf raakte door de aanslepende coronacrisis in financieel zwaar weer. In mei vorig jaar stond Hertz aan de rand van het faillissement; met dalende aandelen en gemist afbetalingen zag de situatie er niet rooskleurig uit. Uiteindelijk werden nieuwe investeerders gevonden en kon het bedrijf doorstarten.