Hoe zit het met jouw reishonger?

November 01, 2021

Twee op de drie Belgen heeft concrete reisplannen en de meerderheid onder hen (61%) is vooral geïnteresseerd in reizen binnen Europa. Ze zijn vooral geïnteresseerd in zee- en kustactiviteiten en hebben een voorliefde voor zon- en strandbestemmingen. Spanje en Italië spannen momenteel de kroon. 

Dit leiden we af uit een grootschalige bevraging die recent werd uitgevoerd door de European Travel Comission (hierna ETC). 

Globaal levert deze zeer positieve gegevens op wat betreft de huidige en toekomstige reisplannen van de Europeanen. 68% van de bevraagde Europeanen heeft een reis gepland tussen juli 2021 en januari 2022, en 53% onder hen denkt daarvoor aan Spanje.

Bovendien speelt de vaccinatie tegen COVID-19 een essentiële rol bij het herstel van het toerisme. Spanje heeft met de hoge vaccinatiegraad bij zijn bevolking (volgens gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid is 88,1% van de doelgroep op 18 oktober 2021 volledig gevaccineerd) sterke kaarten als veilige reisbestemming.

Eigenlijk is Spanje de tweede favoriete bestemming van de Europeanen voor toekomstige reizen, en moet het met 8.1% marktaandeel alleen Italië (8.9%) laten voorgaan.

De jongste gegevens uit de enquête van FRONTUR voor het jaar 2021 geven aan dat 734.803 Belgische toeristen tussen januari en augustus Spanje bezochten, dat is 22,81% meer dan in diezelfde periode in 2020, maar nog altijd 59,3% minder in vergelijking met dezelfde periode in 2019.