Nieuwe luchtvaartmaatschappij Riyadh Air

March 10, 2023

Onloangs heeft Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië aangekondigd dat Riyadh Air, een nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij, gelanceerd zal worden. Volgens het staatspersbureau SPA zal deze luchtvaartmaatschappij meer dan 100 bestemmingen bedienen en naar verwachting meer dan 200.000 directe en indirecte banen creëren.

Riyadh Air zal naar verwachting ook $20 miljard bijdragen aan de groei van het niet-olie-BBP van het koninkrijk. Het Public Investment Fund (PIF) van Saoedi-Arabië heeft een overeenkomst gesloten met Boeing Co. voor commerciële vliegtuigen voor de vloot van deze nieuwe luchtvaartmaatschappij.

Deze deal, ter waarde van naar schatting $35 miljard, omvat wide-body jets die vaak gebruikt worden voor lange internationale vluchten. Deze uitbreiding maakt deel uit van een strategie om het koninkrijk om te vormen tot een belangrijk vervoersknooppunt en om het toerisme te bevorderen. Het mag duidelijk zijn dat Saoedi-Arabië serieus werk maakt van de strategische uitbouw van toerisme als belangrijk onderdeel van het Bruto Nationaal Product.