Opnieuw naar Thailand zonder quarantaineverplichting

October 25, 2021

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft aangekondigd dat gevaccineerde buitenlandse bezoekers opnieuw welkom zijn zonder quarantaine-verplichting vanaf 1 november, 2021.

De Thaise premier, generaal Prayut Chan-o-cha, ondertekende op 21 oktober 2021 de inreisrichtlijnen voor de quarantainevrije heropening, gepubliceerd in de Royal Thai Government Gazette, samen met twee andere aankondigingen over versoepelde COVID-19 controles op 17 Thaise bestemmingen.

 

Samenvatting van de belangrijkste inreisvereisten:

 

1. Reis per vliegtuig vanuit de goedgekeurde landen. Thailand heeft quarantainevrije toegang goedgekeurd voor aankomsten uit onder meer alle grote West-Europese landen, Cambodja, Maleisië, Qatar, Singapore, de VAE, de VS en Hongkong. Reizigers dienen daar zeker 21 dagen te zijn geweest.

2. Vraag een Certificate of Entry (COE) aan via https://coethailand.mfa.go.th/

3. Zorg voor de volgende documenten:

·       een negatieve RT-PCR-testuitslag van niet meer dan 72 uur oud voor vertrek.

·       een reisverzekering die minimaal 50.000 dollar aan coronagerelateerde zorgkosten dekt.

·       een betalingsbevestiging voor een verblijf van minimaal 1 nacht in een Alternative Quarantine-hotel (AQ) of SHA Plus-gecertificeerd hotel

·       daarbij hoort ook een betalingsbevestiging voor de verplichte (tweede) RT-PCR-test bij aankomst en een antigeentestkit

·       een bewijs van volledige vaccinatie. Alle in Nederland en België gebruikte vaccins voldoen en de laatste prik moet minimaal twee weken voor vertrek gezet zijn. Reizigers jonger dan 12 jaar zijn hiervan vrijgesteld.

5. Ga bij aankomst in Thailand rechtstreeks via de goedgekeurde luchthaventransfer naar het vooraf afgesproken COVID-19-testcentrum of de gereserveerde accommodatie en onderga op dag 0 of 1 de vereiste tweede PCR-test.

6. Download de Thaise corona-app MorChana en wacht alleen in de accommodatie op het testresultaat, dat binnen de dag beschikbaar moet zijn.

7. Bij een negatieve testuitslag kunnen reizigers vervolgens overal in Thailand heen. Wie later alsnog coronasymptonen waarneemt, moet zichzelf direct zelftesten met de antigeentestkit die verschaft wordt in de eerste accommodatie. Wie geen symptonen heeft, moet zichzelf hiermee op dag 6 of 7 testen en de uitslag in de MorChana-app zetten en doorgegeven aan het hotel.

Alle voorwaarden kan je hier nalezen