Toenemende populariteit van treinreizen

December 07, 2022

In de SDG-index, die aangeeft in welke mate landen vorderingen maken om de VN-klimaatdoelstellingen te bereiken, staat Duitsland op de zesde plaats van alle Europese landen. De Duitse Nationale Dienst voor Toerisme (DZT) wil haar duurzaamheidsstrategie naar binnen en naar buiten toe kracht bijzetten, met als doel Duitsland te positioneren als een veelzijdige, duurzame en authentieke bestemming in het buitenland.

Wat de Belgen betreft, meent 71% dat de klimaatverandering hun dagelijks leven beïnvloedt. Dat weerspiegelt zich in de toenemende populariteit van treinreizen: het aantal verkochte tickets van de Deutsche Bahn van België naar Duitsland vertoont momenteel een stijging van +31,7 % in vergelijking met 2019.

“Begin 2023 zal er bovendien een ticket voor het lokale openbaar vervoer verkrijgbaar zijn voor heel Duitsland tegen een prijs van € 49,00 per maand, wat ook een positief effect zal hebben op treinreizen en dus op het klimaatgebeuren”, klinkt het bij DZT.

“In 2023 zal er daarnaast nog sterker gefocust worden op busreizen als alternatieve reisvorm om de talrijke UNESCO-werelderfgoedmonumenten & -routes die Duitsland te bieden heeft, in de kijker te plaatsen.”