Zijn twee one-way tickets goedkoper dan een retourticket?

June 25, 2020

Een zeer interessante vraag die jij je misschien ook al gesteld hebt, maar waarop velen het antwoord niet weten. Standaard wordt altijd een retourvlucht voorgesteld en een vergelijking is dus zelden aan de orde. We kunnen nog een stapje verder gaan. Wat als je twee one-way tickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar combineert? Kan dat en levert het ook echt iets op?

 

Het antwoord is soms. In verschillende gevallen kan het zo zijn dat twee one-way tickets goedkoper zijn dan een retourvlucht. Daar zijn allerlei technische redenen voor, waar we nu niet dieper op in kunnen gaan. Het probleem is echter dat de meeste online booking tools dit niet toestaan of mogelijk maken. Gelukkig hebben we daar bij Uniglobe een kant-en-klare oplossing voor: Uniglobe Booking Intelligence! (Ubi)

 

Ubi (Uniglobe Booking Intelligence) is onze gloednieuwe state-of-the-art reserveringstool voor kleine, middelgrote en internationale bedrijven die hun zakenreizen op een kostenefficiënte en gestroomlijnde manier willen beheren. 

 

Via Ubi kan je verschillende luchtvaartmaatschappijen naadloos met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld maar aan de combinatie van een reguliere en lage kosten luchtvaartmaatschappij.

 

Of een heenvlucht met maatschappij X en een terugvlucht met maatschappij Y. Dit is binnen de klassieke reisdistributie en vele gekende systemen technisch onmogelijk, maar Ubi speelt dit in een handomdraai voor je klaar.

 

Ook de combinatie van twee tickets enkele reis worden door de Smart Ticketing Technology automatisch aan je voorgesteld. Dit kan soms een gigantisch prijsvoordeel opleveren.

 

Ontdek hier alles over Ubi

Categories:zakenreizen