Duurzamer reizen door CO₂-compensaties

 

Jammer genoeg stoot bijna elke vorm van transport CO₂ uit. Momenteel is CO₂-compensatie de enige manier om de negatieve impact op het klimaat te neutraliseren. Uniglobe werkt samen met Greentripper om reizen aan te bieden die deze CO₂-compensatie mogelijk maken.

 

Greentripper, een initiatief van CO2logic

Greentripper is opgericht door CO₂logic, een bedrijf met meer dan 12 jaar ervaring inzake de beoordeling en ontwikkeling van klimaatprojecten, die een samenwerking met lokale NGO’s aangaat.

CO2logic was de eerste organisatie in België, en bij de grondleggers in Europa, om hun klanten CO₂-neutraliteit aan te bieden door te bereken, verminderen en te compenseren.

 

Hoe werkt CO₂-compensatie?

Je compenseert door middel van een financiële bijdrage voor een CO₂-verlagingsproject in ontwikkelingslanden. Met je bijdrage wordt een CO₂-verlaging in dit project gerealiseerd die gelijk is aan de CO₂-uitstoot van jouw reis. Zonder je bijdrage zou deze verlaging niet plaatsvinden.

 

Door de CO₂-uitstoot van jouw reis te compenseren geef je gezinnen in ontwikkelingslanden toegang tot energiebesparende oplossingen, hernieuwbare energiebronnen en belangrijker nog: een betere toekomst, dankzij een sociaal - economische en duurzame ontwikkeling met lage CO₂-uitstoot.

 

Efficiënte kookstoven in Ghana

Greentripper en CO2logic steunen gecertificeerde klimaatprojecten van topkwaliteit.

Het gaat vooral om projecten die de Gold Standard kregen (gesticht door WWF en andere NGO's) en die niet alleen rekening houden met milieuvoordelen maar ook met sociaal-economische en culturele aspecten.

 

Het doel is de klimaatimpact van reizen te verlagen dankzij een gecertificeerd CO₂-compensatiesysteem. 

Conventionele kookmethoden die vaste brandstoffen gebruiken op open vuur of rudimentaire kooktoestellen zijn inefficiënt, ongezond en onveilig.

Hun negatieve effecten variëren van de uitgebreide tijd en kosten die nodig zijn voor het verzamelen van hout/houtskool tot de negatieve gevolgen voor de volksgezondheid en het milieu.

 

Download hier de folder met meer informatie